På resande fot med barn


SAS

Allt fler människor väljer att flyga med barn och fler och fler barn reser även själva. SAS erbjuder ett antal tjänster för dig som ska ut och flyga och ta med dig barn på resan.

Att resa med barn upp till 2 år (spädbarn)
SAS definierar spädbarn som ett barn som är minst 7 dagar gammalt och som ännu inte fyllt två år. När du reser med spädbarn har du alltid rätt att ta med dig en hopfällbar barnvagn kostnadsfritt. Barnvagnen checkas in som specialbagage. I regler har spädbarnet ingen egen plats i flygplanet utan sitter i en vuxens knä. Du kan dock boka ett eget säte för ditt spädbarn till samma pris som för ett barn. Bokar du ett eget säte till ditt spädbarn kan du ta med och installera en bilstol godkänd av SAS.

För att boka en babymåltid till ditt spädbarn, kontakta SAS i god tid innan resan. En babymåltid består av välling (soja semp), burkar med fisk eller kött och grönsaker, samt fruktpuré.

Spädbarn får checka in 10 kg eget bagage men inget handbagage. Vid resor till och från USA får spädbarn checka in 23 kg.

Flyger du med SAS till/från Nordamerika och Asien kan du boka en babykorg för spädbarn som väger upp till 10 kg. Babykorgen bokar du samtidigt som du bokar din flygbiljett.

Att resa med barn mellan 2-15 år
En passagerare som är mellan 2-15 år definierar SAS som barn.

För att barnen ska trivas under flygningen erbjuder SAS ett brett utbud av filmer som passar för barn samt kanaler med musik, sagor och videospel. Det finns även en mängd roliga spel och leksaker som de kan roa sig med. Barn som reser till Asien och Nordamerika får en påse med leksaker och små barn får alltid en rolig present som passar deras ålder.

Barn som reser ensamma.
När ett barn behöver resa ensam finns SAS nära till hands och erbjuder en tjänst som garanterar att ensamresande barn har tillsyn och har det bra under hela resan. Tjänsten erbjuds till barn mellan 5 och 15 år (barn 5-11 år måste använda sig av tjänsten, medan det är frivilligt för barn 12-15 år).

Ett ensamresande barn lämnas aldrig utan uppsikt med denna tjänst. På flygplatsen hjälper du som anhörig själv till med allt som gäller avresan och stannar kvar på flygplatsen tills planet lyft. Ditt barn blir sedan eskorterat av stationspersonal genom säkerhetskontroll och vidare ombord på flyget. Väl ombord på planet ser kabinpersonal till att ditt barn har det bra under hela flygningen och vid ankomst lämnas barnet över till mötande person.  . Tänk på att boka ditt barns resa i god tid innan avresa.


Rabatter för barn
Spädbarn (barn under 2 år utan eget säte): får 90% rabatt oavsett biljettyp
Barn får 30-50 % rabatt beroende på destination.
Barn under 12 år får endast barnrabatt om de reser tillsammans med en vuxen, dvs en person över 16 år.

Header
Subject
Body
Footer